NÁVRH A REALIZÁCIA NOVÝCH PRACOVÍSK PRE TOYOTA TRENČÍN

FEBRUÁR 2020

Opis realizácie: 

Ďalšia realizácia pre automobilovú značku, tentokrát Toyota. Aj tento zákazník potreboval modernizovať a hlavne rozširovať pracoviská vo svojej existujúcej predajni, tak nás oslovil s týmto zadaním. Cieľom bolo vytvoriť päť nových pracovísk a zohľadniť pritom všetky obmedzenia, ktoré riešený priestor mal. Po zameraní priestoru a krátkej inštruktážnej porade so zodpovednou osobou, sme začali tvoriť návrh. Pri tejto značke bolo potrebné tvoriť podľa regulatív, ktoré nám priamo určovali farebné kombinácie a typy materiálov. Aj napriek týmto "obmedzeniam" sa nám podarilo tvoriť kreatívne a z nášho pohľadu aj dostatočne vkusne, keďže výsledok splnil naše aj zákazníkove očakávania. Následne sme sa pustili do samotnej realizácie, ktorá začala drobnými stavebnými úpravami a pokračovala výrobou nábytkov u nás na dielni. Samotná montáž prebiehala celkom rýchlo, keďže sa jednalo hlavne o pracovné stoly, ktoré nebolo potrebné prácne zostavovať. Komplikovanejšiu montáž si vyžadovali skriňové a regálové zostavy, ktoré boli jednou z hlavných požiadaviek, keďže bolo potrebné vytvoriť dostatok úložného miesta. 

2 mesiace
doba návrhu
20m2
navrhovaná plocha
600€
cena za projekt
drevo nábytkov
EGGER dub prírodný, šedá, lesklá červená
dekorácia stien
tématická tapeta Toyota
povrchová úprava stien
biely náter
Použité materiály: 

Farebné a materiálové regulatívy nám boli od začiatku jasne odprezentované a vedeli sme teda, že budeme tvoriť hlavne v kombinácii farieb bledošedá, biela, drevodekor dub prírodný a červená lesklá. Našou úlohou bolo tieto požiadavky pretaviť do nábytku tak, aby bez problémov zapadli do priestoru, v ktorom sa už podobné nábytky nachádzali. Následne sme mali možnosť kreatívne tvoriť a to hlavne v prípade rozmiestnenia samotných pracovísk a návrhu úložného priestoru. Za troma pracoviskami sme vytvorili policové skrine v drevodekore a v kontraste s červenou lesklou zástenou. Tento priestor sa ešte vizuálne príjemne osviežil o zeleň, ktorá dokáže v takýchto priestoroch vytvoriť doslova zázraky. Pri posledných dvoch pracoviskách sme riešili priestor podobne, s tým že sme naviac zútulnili veľkú časť steny tematickou fototapetou. Za sedeniami sme však nenavrhli skrine, ale využili sme už hotovú sadrokartónovú niku, do ktorej sme navrhli regály, ktoré sme rozdelili na tri časti a v dvoch častiach sme zabezpečili uzamykanie pohľadových dvierok na posuvnom systéme SLIDE LINE. 

Pôdorys: